2019-06-11
我地D猫奴,咁上下就要去太子金鱼街上下粮,我唔会星期六日同人迫,weekday 收工补给左比猫猫,顺便都去Sky 726 度补给下自己,一见泰屋即刻就按2字🤪夏天热辣辣食泰国野最夹,必点椰青清甜又滋润,清新椰子🥥香气浓郁,加码点左椰盅海鲜焗饭,厚厚椰浆好似雪山一様,青口、鲜虾、鱿鱼🦑挂满椰子香气,拌著黏黏软熟嘅米饭一齐焗,第一啖有点像吃芒果糯米饭,唔好以为系甜点,椰子🥥同海鲜非常夹,未吃过的一定要试吓,味道实在太迷人喇👍👍👍有清甜润喉嘅椰青,凉住冷气我就唔怕食BBQ,点左盐烧乌头鱼,大码身材占了半张枱,打开盐焗外层,鱼肚内嘅腌料仍在冒烟,幽幽嘅香叶味道好吸引,暖暖鱼肉点一下泰式酸甜酱,几时食都咁好味⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️马拉盏通菜又系百吃不厌,来自泰国嘅通菜特别脆口,火喉又炒得到位,惹味匀均,不会太咸同过火,呢度嘅厨房手势好得,英雄所见略同,闲日的晚上全场爆满,证明呢度抵食又好食🤩🤩🤩