2020-05-11
The Coffee Academic今日难得出下街,去K11 MUSEA行下睇下野咁,见都差唔多7点零钟而且呢排好多餐厅都比较早last order同收工,见到呢间好靓咁,食下啲轻食啦。餐厅主打系咖啡,有好多咖同款嘅咖啡可以比热爱咖啡嘅朋友去试下。Panama Geisha Blend - K11 MUSEA Exclusive $75黎到咖啡专门店,就当然要试吓佢嘅咖啡啦,呢一个咖啡好似只系得K11 MUSEA独有咁当然要试下啦。我就唔系热爱咖啡嘅人,我就叫左White coffee因为本身好怕咖啡个种苦涩味,但我都觉得呢杯咖啡好好饮。Signature Latte - Okinawa (Iced) $62而男朋友就带咗呢一杯冻嘅latte,呢一杯latte入边加咗焦糖系有小小苦涩当中但系点甜度,超好饮,而且饮筒仲要系环保饮筒,抵赞。South African Bobotie Spiced Risotto $158而main男朋友就叫左个Risotto,分量唔算好大份,但系味道都几好食,而意大利饭软硬度岩岩好,呢一个南非牛肉意大利饭最特别嘅系佢有啲提子干同nuts夹杂埋一齐,好有口
而main男朋友就叫左个Risotto,分量唔算好大份,但系味道都几好食,而意大利饭软硬度岩岩好,呢一个南非牛肉意大利饭最特别嘅系佢有啲提子干同nuts夹杂埋一齐,好有口感。
Iberico Ham and Porcini Mushroom Spaghettini $168
我就叫左个意粉食,份量同样都咖算大份,但系对于女士黎讲就啱啱好,味道相当唔错但系感觉上意大利饭会出色啲。
最后我哋觉得餐厅主打系以咖啡同轻食为主,所以比较肚饿嘅人士相对上CP值唔系太高。