2021-01-29
燕麦豆乳鲜奶茶自从疫症以来 都好少喺街饮呢类饮品 但今日放工真系要慰劳吓自己 行经过呢间饮品店 见到有人排队买嘢饮 见个样有几靓 就买黎试吓 我系一个喂母乳妈妈 好多嘢唔饮得 太甜太冻都唔饮得 就一于试吓呢个燕麦豆乳鲜奶茶 好似好健康咁 佢系用meji4.8鲜奶去冲 我order少甜走冰 但店员话本身呢杯饮品原来系无糖 我都几surprised! 最面头系奶盖 香得来又唔太咸 上面仲撒咗啲燕麦碎 店员仲好俾心机唧花 第一啖啜落去 并唔系平时珍珠奶茶既滑脱脱嘅感觉 而系烟烟韧韧既燕麦 而且用meji鲜奶黎冲系好香的 因为佢用4.8😂 牛奶中的乳脂含量算系好高架喇 但同时都会好香唔知系咪太耐无饮 饮完一啖会再想继续饮😂 佢用既燕麦粒粒都好多 所以劲饱肚 今次对呢杯鲜奶茶几满意 下次试第二款!
燕麦豆乳鲜奶茶