2023-07-09
1. 满天星肉汁汉堡扒蛋包饭 $238《⭐️⭐️》招牌汉堡系由70%鹿儿岛产和牛及30%北海道产豚既份量制成,你会食到比较重牛既味道,但普通日式料理饭店都可能会食到,反而个牛肉汁酸酸甜甜,以及配上有红萝卜同青豆既西炒饭几好味,但佢嘅米饭唔多似日本米。另外佢个蛋都几滑,但蛋味唔够浓。整体黎讲,试一次就够,因为呢个价钱可以有更好既选择,有少少名过于实。2.日式咖喱吉列广岛蚝蛋包饭 $188《⭐️⭐️⭐️》相比之下,我比较推荐广岛蚝蛋包饭,个吉列蚝炸得好松脆,而蚝身鲜甜,粉浆亦唔会太厚,但份量比较少,得三旧。另外,吉列广岛蚝系配咖喱饭的,咖喱饭有提子干同粟米,令你辣中带甜,层次丰富,不过咖喱汁配咖喱炒饭比较辣,食唔到辣既朋友要注意‼️整体黎讲,我觉得价钱定位太高,出名嘅系蛋包饭,但系我觉得个炒饭仲好食过个滑蛋,值得赞既系枱面就有一壶水,可以自己倒比较方便,店员见你食饱会主动拎个牙签筒比你。
《⭐️⭐️》
2.日式咖喱吉列广岛蚝蛋包饭 $188