2024-04-05 2262 浏览
一行七个人嚟食午餐,叫咗午市优惠四百几蚊有一个酸菜鱼同埋半只片皮鸭,另外加咗一个水煮牛肉,配料就要咗牛柏叶,牛肚同埋鸭血仲要咗两个蔬菜,一个系黄金秋葵,一个系砂锅炒花菜首先讲吓水煮鱼,鱼片滑,份量适中,今次因为系午市嘅优惠,所以系细份量,另外入边有一啲粉条,其他配料就冇咩啦水煮牛肉反而有啲惊喜,牛肉系用咗安格斯牛肉,另外要赞一赞牛柏叶同埋牛肚煮得时间啱啱好,一啲都唔会觉得韧,好爽脆另外两个蔬菜味道系唔错,但系估唔到个秋葵竟然系秋葵干,唔系新鲜嘅,可能系想要佢个脆口,咸蛋黄就几香炒花菜有镬气,不过太咸,但系想讲嘅系呢两个蔬菜我觉得定价都太贵,秋葵要$198跟住炒花菜要$188整体嚟讲味道系唔错,但系呢个价钱令到佢嘅性价比唔高

整体嚟讲味道系唔错,但系呢个价钱令到佢嘅性价比唔高