餐厅: 太興 (瑞生樓)
资讯:

餐厅: 太興 (瑞生樓)
资讯:

2019-08-03 317 浏览
㖊日(2-8-2019 Fri)放工后,又再劳烦老公男友人NT,嚟我屋企整电脑,老公原本只喺华御结买嘢食,但原本睇牙医嘅爸爸,因医护罢工冇得睇返嚟,咁通知老公,点知佢已经喺华御结买完,咁佢就为爸爸喺呢喥买啦,佢买咗三文鱼炒饭同干炒牛河,要热奶茶。由于NT未到,咁我哋饮咗奶茶先,我完全冇加糖饮,佢都唔苦涩,呢点值得一赞,只系茶味唔太浓。味道:4.5分干炒牛河,我试少少先,一食就食到美极嘅味道,睇睇张单,原来名字系瑞士汁牛柳丝炒河,好似唔系𠮶回事,我再食真啲,牛柳丝(其实都唔系丝)超松软,大概落咗好多松肉粉吧,食到牛肉同美极嘅味道,腌到好入味噃;河粉系幼身嘅,味道就偏甜啲。而垫底有两条厚菜心,咁呢个炒河嘅份量好少噃。味道:2分三文鱼炒饭,睇见有啲蟹籽舖喺面,爸爸食咗一碗,我食少少,冇镬气亦唔惹味,三文鱼唔太多,菜粒较多。味道:3分我哋呢晚食唔晒,留返今日晏昼或夜晚可以再食。价钱:老公话呢两个餐要$67.00一个。上次食评:https://www.openrice.com/zh/hongkong/review/浓味豉油鸡-e3070325

味道:4.5分

好似唔系𠮶回事,我再食真啲,牛柳丝(其实都唔系丝)超松软,
瑞士汁牛柳丝炒河
瑞士汁牛柳丝炒河

味道:2分

味道:3分

我哋呢晚食唔晒,留返今日晏昼或夜晚可以再食。

价钱:
老公话呢两个餐要$67.00一个。

$44.67 (其他)