2015-10-22 1119 浏览
今日重阳节公众假期,趁放假出去食她近期大爱的Simplylife 吃 holiday brunch。 同个女一点钟去到,要等成二十几张枱。他有个新的制度。如果你留低电话,当仲有五张枱到你时,他会call你。 但系当佢call你之后,你要十分钟返到间餐厅。 咁我同个女去就去行一阵街,他一call我,我便立即在五分钟内返回餐厅。 但是也过了轮号,可能好多人都走左。 我即刻同个知客讲,好彩都俾返下张枱我,虽然个样有d唔高兴。终于入到餐厅,不过要坐bar seat。 叫左个 beef burger set 同女女share.好快个磨菇汤和面包就来到。 女女好快就攞左个包,影唔切。蘑菇汤的蘑菇唔系磨成蓉, 有d一粒粒既菇系入便。几有咬口,几香!唔错! 面包无食,就唔评论了。个餐包一杯饮品,我叫了iced tea 少冰少甜。 是日iced tea 系橙茶,他们放了两件橙在饮品内,但是其实饮品没有太大橙味。不过少冰少甜都有做到。至于个主菜beef burger 吃了一半才记很影相。个卖相上好靓,但味道令人有一点失望。中间件牛肉比较松散,感觉比较肥腻。我和女女合二人之力,都不能把它消灭,把牛肉吃剩了。

Iced tea
beef burger
最后因为太饱了,没有吃甜品。个餐128元加10%。唔系话唔好食,但系就没有了最初的那种惊艳感觉。连女女都话下次不如试下太古城其他餐厅。
2015-10-21