2018-11-05
特意为家中长辈安排去呢度食生日饭。 并订咗长辈要求嘅芝士蛋糕。 入座前服务员都好有心通知我会按人头收切饼费。我觉得并无不妥, 更千叮万嘱蛋糕不可放冰箱以作解冻。到用膳完毕,大约晚上9时左右吩咐上生日蛋糕,等咗差不多20分钟都未有上饼于是我去追问。 估不到蛋糕上咗去隔离枱 仲畀隔篱枱嘅年轻人连环拍照咗数分钟,蜡烛烧掉一半都冇人觉得怀疑,难道佢地以为一间收50蚊人头切饼费嘅餐厅会送蛋糕加送一支立体嘅"happy birthday" 蜡烛?我见事情已经到了失控的境地,餐厅竟然 提出送甜品咁荒谬嘅建议去敷衍了事。试问如果我一家4口食咗个cheese cake重边有胃口食甜品? 我怒不可遏当面怒斥并提出唔会为呢餐晚饭付上一仙。可幸餐厅经理最后道歉并免除当餐所有费用。对于另一台食客不负责任嘅行为我只感到无奈及可悲。总结:呢间餐厅,可免则免。报告完毕,不喜勿插,谢!
总结:呢间餐厅,可免则免。报告完毕,不喜勿插,谢!