餐厅: 藝廊咖啡室
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
餐厅: 藝廊咖啡室
资讯:

(非会员)
2003-07-30 26 浏览
六月头食左个Lunch Buffet, 去时抱有期望, 走时只得失望.去到门口, 因为仲系非典后期, 有酒精消毒, 都几好啦, 装修同清洁都几好. 话晒都系机场酒店, 咁应该质素有返咁上下啦. OK, 坐低饮左啖水就开始出去拎野食啦.我习惯就食冷盘先既, 出到去见到有生蚝, 冻虾, 青口之类, 跟住揾下三文鱼刺身去左边, 揾左一轮, 终于比我证实左系冇既, 顶....算我个friend食第2round就食蛋糕, 佢一放入口, 我净系听到一声惨叫"好难食呀!!".....好唔好食见人见志, 好...又唔同你计..到我出去第2round, 另一个friend就好钟意食生蚝, 佢同我讲话千祈唔好食生蚝, 我问佢点解佢话d生蚝唔干净, 好多沙, 我试过一只咁大把, 的确"索索"声, 唔敢再试啦.其他野冇咩特别, 都系一d普通野, 唔系话特别好食. ok, 到食生果啦, 西瓜同蜜瓜都好淡唔甜, 好似系仲未熟果只添. 糖水都系红豆沙之类既普通野, 系热既, 算.....我有friend拎到Tiramisu返黎, 不过听佢地讲都系唔好食, 好似话冇Tiramisu既味道, 冇芝士味...我冇食过..
我有friend拎到Tiramisu返黎, 不过听佢地讲都系唔好食, 好似话冇Tiramisu既味道, 冇芝士味...我冇食过...又算
仲传闻话会有TCBY雪榚啦, 去到现场证实左系冇既, 可能系我果日冇啦, 呢样唔清楚啦. 去到雪榚个柜, 成日都见到有几个人等紧, 个个都出尽九牛之虎之力训晒身落去挠, 好明显d雪榚硬得好紧要. 我去到望一望几个筒都系得返d边位剩余少量既雪榚, 我已经放弃.
但系有friend既男友好辛苦咁挠左一碗返黎, 基本上唔可以用一旧雪榚黎形容, 只可以用一堆或者一叠黎形容. 因为成碗都系碎晒,一片片咁形成既. 其他人见到就好羡慕佢有雪榚食, 但系我见到佢系度苦笑.
系咩牌子既雪榚都唔介意啦, 但系我觉得d雪榚冇都唔去加真系好过份. 唔系到尾段先冇呀, 一开始到尾我都见到d人佢筒拎出黎挠得好辛苦.
临走饮返杯热柠茶, 原来d柠"更"冇晒, 又冇人加, 见尾段时间, 都癈事问佢拎, 用食饭果支"更"搅算..... ~>.<~