2008-07-30 29 浏览
之前我一直keep 住来呢间正冬打边炉,一直都觉得味道几好,价钱公道,服务态度几好,距离我上次去正冬打边炉大约一个月既时间,昨天去到,佢d 人转哂,只剩反一个我认得既,初时都觉得会唔会系转左手?到我order野食,开头我叫左个鱼清汤底 (味道都仲keep 到), order 左个象拔蚌刺身,佢做紧特价$ 168.00, 味道ok, 再叫左其他野食,失望点在以下: 1) 当中我地叫左脆骨腩,佢竟然来左鲩鱼腩,以为佢落order 错左啦﹗就同佢讲叫佢换,之后佢真系比反脆骨腩我地,但d 脆骨腩完全唔掂,唔爽口唔新鲜,我咪叫佢cancel啰,我话点解唔新鲜又唔出声?(因为之前佢地觉得唔新鲜既佢地都会出声), 我觉得转左人后好有混水摸鱼既感觉。2) 我地问佢咩叫做"蹄根" ?个经理好似唔系好知咁?之后讲讲下又话系猪脚根, 但来到时完全唔系猪脚根,我再问反佢,佢话其实佢都唔系好清楚﹗救命﹗3) 我地又ORDER 左个手打鱼面,佢开到个洞口鬼咁大,吱出来劲大条,好似屎咁,之后我地同佢讲,咁点系面呀?佢就话换过比我地,叫佢个洞开细d, 到0个个阿姐攞出来时即时帮我地吱埋落去,结果都系一样﹗我就觉得佢地

3) 我地又ORDER 左个手打鱼面,佢开到个洞口鬼咁大,吱出来劲大条,好似屎咁,之后我地同佢讲,咁点系面呀?佢就话换过比我地,叫佢个洞开细d, 到0个个阿姐攞出来时即时帮我地吱埋落去,结果都系一样﹗我就觉得佢地0林住吱哂落去等我地冇得出声﹗哗﹗我第一次食手打鱼面既粗度系有成4条乌冬咁粗啰﹗放落个煲到一阵更加发大埋,有成6-7条乌冬咁, 你地话似唔似食紧屎?

不过咁…其实野食都ok既…但我觉得比之前差左d, 冇咁好食,但都可接受的。