2016-07-17 1563 浏览
期待咗n 年终于有机会试呢间想食好耐嘅餐厅, 可惜十分失望。入面员工嘅态度都好好, 好好笑容,而且见到我地两个女仔问要唔要 share plate, 可见几细心,但系食物一嚟到就非常惊讶。 首先叫咗杯very berry, 入面只系糖浆加少少水果加水,感觉无咩特别而且份量一般。到小食同主菜嚟个阵仲惊讶,因为个份量细得好紧要, 系比平时食出面普通 main course 细一倍有多,连细食嘅我地都吓咗一跳。 味道方面,个前菜我地叫咗墨西哥芝士饼配 番茄牛油果 sauce,餐厅唔太细心,无写到系辣嘅,到嚟咗我地先知道, 我本身唔系好食得辣但好接受到, 但如果完全唔食得辣就唔好叫呢个啦。 个皮好脆, 但唔够热所以 cheese 同个皮都唔够香,至于个 sauce冇咩特别,就系普通番茄同牛油果 mix 埋, 亦唔觉同个饼有几夹,做唔到好满意嘅效果。到咗主菜, 一嚟到就闻到非常非常香嘅黑松露蘑菇味,食落好有意大利饭应该硬嘅质感,但系觉得个份量同价钱170几蚊 一啲都唔成正比,所以令我非常失望环境方面,昏昏暗暗令人好放松, 但影相就一般啦, 但如果想同朋友轻松倾下计都系一个唔错嘅地方,可能店入面唔

环境方面,昏昏暗暗令人好放松, 但影相就一般啦, 但如果想同朋友轻松倾下计都系一个唔错嘅地方,可能店入面唔系好多人,所以店员都冇赶我地走,同平时食开好多西餐厅又限时又问埋单差好远,好值得一
不过呢加系夏天见到远处放咗好似圣诞树觉得好好笑唔知攞嚟做咩呢

服务环境都好好, 但食物质素同份量都有待改善,因为同一价钱会宁愿选择其他素食餐厅
very berry
墨西哥芝士饼