2013-12-15 3096 浏览
今日心血来潮好想食大闸蟹,第一时间谂起鸿星,担心供应期已过即时打去问,知道仲有得食即刻走去。点知差不多9点仲好多人等位,我地等左大半个钟先有位。。个带位亚姐又做到喊咁口,连执枱都做埋好肚饿即时叫左两个$388 既大闸蟹餐,有两皇一后同其他小菜。其实大闸蟹只是蒸熟就可食,只要是新鲜的基本都不会难食,全部是多膏的。。味道正常可是其他小菜就真系麻麻醉鸽-瘦得可怜,基本上得少少肉,而且无咩酒味,比起其他地方食的醉鸡,醉猪手差很远。。带子粟米时蔬-(忘了小菜的名称)基本上整碟菜都无味,娃娃菜,带子同粟米都无味。。好难可以连娃娃菜都唔甜。糯米饭-普著通通,份量很少蟹粉虾仁羹- 无咩特别,都系偏向无味红荳沙- 最难食,一放入口苦既,好明显煲㶶左。。即刻叫待应。佢地听到有㶶味,另一个亚姐已经搭咀话头先有人开火加热就走左去无睇火所以㶶了咁马虎都得?不过个亚姐都即时换杨枝金露比的地,但仍然啖而无味-_-唔知系咪待应赶收工,极速咁上晒d菜。。一来又唔够人,叫极无人应,食紧蟹时又催埋单。。搞到食得好唔自在,食食下又要除低手套比钱。。叫佢比返张单我地去海港城抽奖又比错晒单。。。总结系成餐唔好食又食唔饱。。成间酒

可是其他小菜就真系麻麻

糯米饭-普著通通,份量很少
蟹粉虾仁羹- 无咩特别,都系偏向无味
叫佢比返张单我地去海港城抽奖又比错晒单。。。
总结系成餐唔好食又食唔饱。。成间酒楼又唔够人招呼,我应该唔会再黎,几失望。
2013-12-14