2009-01-07 13 浏览
我一向都系发记既Fans,而榴梿又系我既至爱!从前食发记,一定要走到入深井先有!佢地既榴梿pancake同榴梿飘飘真系令我一试难忘!而家旺角与铜锣湾分别都有分店,唔使入到老店咁远,但味道又如何呢?可知人怕出名猪怕肥,好多都系出咗名之后出事既,适逢经过旺角,于是入去一试!本来想叫返至爱既榴梿飘飘,不过见到佢有两款榴梿新制,于是转軚试新野!等咗几分钟,榴梿苏终于都炸起!一闻,有d唔妥!唔香之余仲要有阵怪味!食落口,原来系层苏皮出事!苏皮似乎落苏油落得太过火,然后再撞埋榴梿,令成个甜品变苦,确实系失败之作!相返个榴梿糯米糍却出乎我意料,糯米皮做得柔软烟靱,配合埋新鲜榴梿又的确系几清新既一个配搭,而且卖相都讨好,可以一试架!

$30 (其他)