2010-04-15 40 浏览
因为朋友介绍及睇佐openrice赞好嘅食评,所以就打电话bkg食晚餐,打电话bkg时佢话要等到20:45pm先有抬,去到见到有好多人等紧位就think一定好好味啦,点知食完之后就大失所望,同埋以后都唔会信晒D食评不过有一样值得赞系佢地嘅服务态度今曰一行十人就叫佐以下食品:1)福卷拼乳猪 (福卷即是饱子好食过乳猪)2)曰式炒乌东 (味道一般) 3)焗芋头饭(芋头好香这个系我其中一样觉得好味嘅菜式)4)五柳鱼 (炸得唔够香口)5)东坡酱汁肉方 (做得都几似肥猪肉,D汁可以捞饭食)6)泰式明炉鱼 (冬阴公汤底好好饮,条鱼似用腐皮卷成鱼状无乜特别)7)斋卤味 (唔好食,有D超咸有D超硬)8)剌身 (口感做得几似但系唔够冻)9)酸辣羹 (虽然酸多过辣,但总算ok)10)葡汁焗四蔬 (葡汁带点椰香味可以值得推介)11)烟熏鹅 (本人对堙熏过嘅食物不感兴趣)12)芝麻辣螺(朋友觉得个口感唔系太似,但我觉得几好味)13)椒盐香酥骨 (口感好似鸡肉又炸得香口,不过以$60嘅价钱就觉得细碟佐D)14)生磨合桃露 (因之前见到D食评颈赞所以期望很高,但系食过之后觉得超难食及非常唔值$68,水旺旺不特止,似

不过有一样值得赞系佢地嘅服务态度

今曰一行十人就叫佐以下食品:
1)福卷拼乳猪 (福卷即是饱子好食过乳猪)
2)曰式炒乌东 (味道一般)
3)焗芋头饭(芋头好香这个系我其中一样觉得好味嘅菜式)

4)五柳鱼 (炸得唔够香口)
5)东坡酱汁肉方 (做得都几似肥猪肉,D汁可以捞饭食)

7)斋卤味 (唔好食,有D超咸有D超硬)
8)剌身 (口感做得几似但系唔够冻)
9)酸辣羹 (虽然酸多过辣,但总算ok)
10)葡汁焗四蔬 (葡汁带点椰香味可以值得推介)

11)烟熏鹅 (本人对堙熏过嘅食物不感兴趣)
12)芝麻辣螺(朋友觉得个口感唔系太似,但我觉得几好味)

14)生磨合桃露 (因之前见到D食评颈赞所以期望很高,但系食过之后觉得超难食及非常唔值$68,水旺旺不特止,似用即食嘅花生糊来加水,又冇合桃味超难食及颈失望)
15) 紫米露 (这个甜品系送的,所以不会有期望,淡而无味)

总括来讲食物质数一般,但系想试多D款式都可以一试,但唔好有期望
依家用DBS仲有九拆
2010-04-09
  • 椒盬香酥骨, 焗芋头饭