2024-04-04 243 浏览
今次带老公黎食,食物水准都keep到,但所有食物份量都明显减少,埋单1100两位,不过食唔饱😞1. 松露蘑菇可乐饼 $20有d似cabonara的可乐饼,由以前的一条手指长,cut到变左一粒波,$20一粒,ok可以2. Panceta Toast $62十分有惊喜的一道小食,火灸过后的烟肉好香,逼左d油脂出黎,好食!3. Pyreness lamb spare ribs$308有一条都有成大旧肥肉似系中间,睇番相都觉得太油了,烧得一般,中规中矩4. Red prawn Fideuao 红虾短面 $348店长花姐过黎帮手将虾头的膏全挤出来捞面,红虾的虾膏好浓好香,捞面一流,可以比美米芝莲。不过当花姐捞面时,明显见到个面的分量少得可怜,坦白讲个面的份量仲少过我煮比个2岁bb的分量!佢捞面果时有冇觉得尴尬🙄真系想问,d面的成本好贵吗?点解要cut到仲少过一个2岁bb的份量????食到呢度真系有d嬲,最后埋单1100两位,食唔饱店的人流比以前明显少左,反映出cut左假日lunch set 的反应,易左入座。但个短面份量cut到咁,做生意当然要计钱计成本,连低成本的面都要咁样cut,我应该唔会再

1. 松露蘑菇可乐饼 $20

2. Panceta Toast $62
Panceta Toast

Pyreness Lamb spare ribs

红虾短面

食到呢度真系有d嬲,最后埋单1100两位,食唔饱

店的人流比以前明显少左,反映出cut左假日lunch set 的反应,易左入座。但个短面份量cut到咁,做生意当然要计钱计成本,连低成本的面都要咁样cut,我应该唔会再三访了,不想又饿又气地离开餐厅。

Panceta Toast
Pyreness Lamb spare ribs