2020-05-10
限聚令放宽,一家五人外出吃饭,本来想去同街既西餐厅,但因为book唔到位,所以转去呢间,见到有不少好评,所以就选咗呢间。装修环境都几好,有欧洲既感觉,点了菜好快就出菜 。第一道系蕃茄奶油汤,味道唔错,系好滑,但略嫌奶太多,有点腻和饱肚的感觉。跟住黎芝士带子仔波菜意大利馄饨,每人吃一粒大家都觉得劲咸,咸到冇朋友,顶唔顺就叫侍应换过,好在佢哋都肯换,再来一碟就正常番,没有那么咸,不过馄饨里面只有薯蓉,有点失望,唔值呢个价钱。西班牙多士拼盘,味道ok,多士是冻的,谈不上好好味,正正常常。芝士煎蟹蛋饼,上面啲木鱼碎睇落似日式,如果唔系加咗木鱼碎喺上面,呢碟都应该几难食,蛋熟过头,又干又难,蛋无蛋味,蟹无蟹味,芝士无芝士味。沙嗲鸡肉烘饼,有点似食宫保鸡丁感觉,汁有点微辣,味道算唔错,算系整顿晚餐最正常既𩠌菜,但要尽快食,否则个饼底会淋晒唔脆。华伦西亚豚肉炖饭,唔识形容咩味,豚肉有点像义烧味,又像有面鼓味,食落味道还可以,只系豚肉同饭都好咸,咸到还可以忍受就唔换了。整体来说都觉得呢餐消费得唔值,唔会再有下次帮衬。
整体来说都觉得呢餐消费得唔值,唔会再有下次帮衬。