2022-01-16 194 浏览
分享一下最近的不愉快经历1. 网上讲买系统跟app存分系统是分开的即使身为会员,你有生日free cake或积分可以用但网站亦不会自动扣除依间公司亦只会send垃圾宣传邮件去你嘅电邮, 而唔会提示你拥有嘅优惠卷或积分到期试过好多连锁公司嘅会员制,都一定会经sms或者email通知,无谂过依个会员系统只系虚有其表成为会员一年多的时间,亦试过有积分过期未用不过自己无换到都算啦,过左去最衰系十二月有生日free cake,但我十二月经网站买左两个蛋糕都无提示到我12月31号check番有无分存入app嘅时候先见到有free cake coupon致电hotline查询,佢话可以订番,但职员就无帮我即时落单,只叫我send whatsapp落单到我同一天send whatsapp落单嘅时候,就话我过左办工时间下午6点,已经唔会再有free cake即使我有话我已经系office hour打黎订亦提供左通话记录cap图,但佢话我无完成落单程序所以都唔会有番电话落单订蛋糕,系我成为会员之前系有试过可以嘅,唔一定要用whatsapp所以我唔明点解当时职员唔帮我订埋2.同日我系网上订嘅蛋糕都出左事就系
分享一下最近的不愉快经历

1. 网上讲买系统跟app存分系统是分开的
即使身为会员,你有生日free cake或积分可以用
但网站亦不会自动扣除
成为会员一年多的时间,亦试过有积分过期未用
不过自己无换到都算啦,过左去

所以我唔明点解当时职员唔帮我订埋

2.同日我系网上订嘅蛋糕都出左事
就系生日牌写错字
而写错字已经唔系第一次发生,只系上一次系电话订购讲生日牌嘅名,觉得大家可能听唔清楚,而今次我系上网订都可以写错字,甘系职员制作上出嘅错
开开心心订蛋糕系为左庆祝,但系写错字真系一秒扫兴,你再多嘅补偿都补偿唔番个刻嘅心情
然后我系社交平台反映番写错字,得到嘅回覆系买第二个件装蛋糕有50% Off及payme退回$10
十天后我订购蛋糕时再查看,仍未有这张coupon,以及未有退回$10到payme
Send email查询,职员都话系漏发coupon
Payme退款要时间处理
看到他们处理嘅速度同态度,我完全觉得他们没有心处理好这件事
而这张50%Coupon是要我再消费先可以使用,还要只有两个月有效日期

经历左依个不愉快的十二月
明白了,其实做金会员也没什么大不了,这公司不愁少你一个客人
会员系统不是为了回馈经常购买的客人
只系为左要你email,不停send d宣传过黎
他们职员有说金会员享有85折,已经系俾左优惠你
可笑嘅系,平时会员买原个蛋糕85折或件装蛋糕要买4件件装蛋糕先9折,但如果这两星期去apm买蛋糕任何人都有7折

只能说失望失望同失望。
外卖送餐