2017-01-30 407 浏览
之前听我个fd话旺角有间野食银针粉而且都ok , 因为细个时都几钟意食银针粉,所以想怀念下d味道,见今日得闲就走去揾下呢间野(位置都几难揾下),后尾都终于揾到,咁坐低叫碗粉嘞。。。。食完之后俾钱,因我个fd之前同我讲廿几蚊碗,咁我就以为仲系28蚊,跟住俾钱,点知个老细话40蚊碗(其实都有d怪自己无睇清楚),如果早知呢个价钱我就唔会食,因我个fd都系两,3个月前食,所以无谂到咁快加价,仲要加成7蚊咁多,即35蚊碗,仲要因为年尾呢d藉口加多5蚊,total收人40蚊碗,无野吖麻,你一加加到35蚊碗,我算,因为唔会有下次,仲要借d2加多人5蚊,真系有冇搞错,凭咩呀?而且应该要事前就要同人讲加多5蚊吖(况且又唔系新年假期间),碗野又唔系真系好好食,只不过系普普通通,d什𩠌完全无味道,所有野只系配落一个鸡粉汤同大量麻油到,而且份量又少(𩠌料同粉都好少),40蚊食碗咁既野,早知去食个饭好过~