2012-05-14 68 浏览
本人生日, 难得朋友帮我庆祝, 就算第日返学都唔理, 照出街食饭因为软壳蟹瘾吊左好耐, 知道沙嗲王系自家养的, 就特登拣左佢去到好多人等位, 仲有9张枱, 于是行过朗豪果边果间睇, 点知仲多人, 于是折返呢间就岩岩好有位啦虽然本人唔系好舒服, 但朋友坚持生日点多D𩠌, 就点左4个𩠌+1DRINK1. 盐烧多春鱼: 几好, 够咸香, 微暖, 但串烧煮法令鱼尾太黏竹签, 难以去签食, 食得比较狼狈2. 蟹粉豆腐煲: 好香的蟹黄同蛋黄, 豆腐唔算太滑, 有少少肉碎, 捞饭一流, 所以令朋友加多左个饭 ,嫌油左D, 但胜在热辣辣, 上枱时仲滚到起泡的3. 脆虾棒: 皮唔系太脆, 有部分已经淋左, 微暖, 塞满虾胶同西芹, 配搭几好味4. 椒盐软壳蟹加大: 软壳蟹唔脆, 微暖, 仲有阵腥味, 自家养但唔新鲜有咩用. 食落无味, 完全无落椒盐, 落左胡椒粉, 咁都搞得错, 好离谱. 茄子好油, 肉松腰果令成个𩠌干上加干, 个酱唔知咩酱, 完全入唔到口. 生日为左佢而黎, 但咁的质素, 真系超级失望!!!!!5. 咸柠7: OK, 挺开胃198落楼, 价钱几抵, 服务OK但炸物烧物唔热都算最唔开

2. 蟹粉豆腐煲

4. 椒盐软壳蟹加大

5. 咸柠7: OK, 挺开胃

198落楼, 价钱几抵, 服务OK
但炸物烧物唔热都算
最唔开心系唔新鲜同椒盐变左胡椒粉的软壳蟹, 以后唔会再去沙嗲王食软壳蟹!!!!!
盐烧多春鱼
蟹粉豆腐煲