2020-05-13 2312 浏览
今日行经尖沙咀,竟然发现呢间大光灯!🔅🔆好耐之前本人因工作关系🧎🧎,经常在红磡收夜班,🤦‍♂️夜深人静,🌙🌙🌙就系呢间云呑面,陪伴我走过多小个肚饿的深夜!🤝🤝需然仲咪肚饿,但都要捧下场,怀旧一下,💁从醒味蕾⋯⋯环境就高级干净好多,👌因为之前喺坐街边!🙇‍♂️当然价钱都贵左啦,💸💸目测每样都贵了5成!明白既,铺租嘛,尖东嘛!🧘🧘🧘先黎京都炸酱捞面$42份量比较以前,细份了,😅可能只有个半生面!面条渌得过火了,捞得干身,偏淋,无口感,麻油太重手!😔但胜在无讨厌的碱水味,炸酱吾够酸味,辣味亦欠奉!🤦‍♂️又黎净食猪手水饺$47猪手有三大件,保持到水准,👍🏻🐖够淋滑入味,就是喜欢那种微微痴咀的感觉!👄👄够满足💪水饺🥟😰😰入口好似有一阵麻酱的味道、🤢木耳太小,吾能够带黎应有既爽脆口感,整体外形松散吾够扎实!🤐🤐看见餐牌,居然见到😳😳坊间小有既火鸭丝猪润肠!立即下单上到枱一夹开时,我看见里面的馅料仲喺凝固住一层层白色的油脂!😢一放咀边,果然系冻既!🤫🤫我估应该系馅料咪解冻或者蒸的时间咪够挂!🤒向店员提出,都立即叫我等等,可以重新做过一份!👍🏻👍🏻奈何我又赶时间,只能取消,但店家态度都可以接受!到呢个汤系
今日行经尖沙咀,竟然发现呢间大光灯!🔅🔆
需然仲咪肚饿,但都要捧下场,怀旧一下,💁从醒味蕾⋯⋯
环境就高级干净好多,👌因为之前喺坐街边!🙇‍♂️
当然价钱都贵左啦,💸💸目测每样都贵了5成!
明白既,铺租嘛,尖东嘛!🧘🧘🧘
炸酱面
先黎京都炸酱捞面$42

份量比较以前,细份了,😅可能只有个半生面!

净水饺猪手
又黎净食猪手水饺$47

猪手有三大件,保持到水准,👍🏻🐖够淋滑入味,
就是喜欢那种微微痴咀的感觉!👄👄够满足💪

水饺🥟😰😰

看见餐牌,居然见到😳😳坊间小有既火鸭丝猪润肠!
立即下单

我估应该系馅料咪解冻或者蒸的时间咪够挂!🤒

到呢个汤系云吞面精粹、大不如前,欠缺鲜味!
又系一阵麻油味,大霸道了!

• 猪手