2017-08-17
今日下午系Facebook无意中睇到尼间新开既台式餐厅,俾佢既手工芋圆同卤肉饭吸引左,所以收工后同男朋友特登搭车过去试,点知一去到门口见到条队好长排到去3间舖位,排到仲有几个就到我地,点知店员出黎话所有芋圆沽清,有小小失望但都排左禁耐都要食饭既所以照排,当排到望到入舖时发现原来舖入面跟本就有好多位,但店员完全无安排外面客人入店内等候,当时条街又热又焗经已开始有啲“炆炆地”,但男朋友安慰我话吾紧要喇都就到,而且人地新店人手可能吾够。10分钟后...男朋友都开始有啲吾耐烦,终于入左舖头问店员“点解入面禁多位吾安排我地入黎坐低等?”最后店员都安排左我地坐低点餐,我地两个人点左1个卤肉饭,1个焢肉饭,1份盐酥鸡加1杯酸梅汤,先到个盐酥鸡味道好淡份量好少$30得几粒🤦🏻♀️小食食完杯野饮先到,再20分钟过后个饭都未到,格离枱比我地迟黎都已经食紧卤肉饭,而我地都仲未有得食,出餐太慢等紧途中不时见到好多人都因为出餐太慢而走左或取消🙁再吹左2次个饭终于到左👇🏼👇🏼👇🏼尼个就系卤肉饭原先我系fb睇介绍个饭有原只卤蛋同跟汤,但上餐既时候半只蛋都无又无汤😧尼间系台湾人开既餐厅但系卤肉饭竟然吾系配珍珠米😨😨个
原先我系fb睇介绍个饭有原只卤蛋同跟汤,但上餐既时候半只蛋都无又无汤😧尼间系台湾人开既餐厅但系卤肉饭竟然吾系配珍珠米😨😨个肉同个汁其实系吾错既,有八角既香而无八角既苦,整个酱汁调制得唔错,但系就吾系配珍珠米所以就破坏左成个卤肉饭真系有啲失望😣埋单时男友问店员“你地餐厅系用咩米?”佢话系“珍珠米”男友“点解我地食系丝苗米?”店员解释话因为店既饭无哂所以出外买左啲饭返黎。成餐饭埋单$107,虽然吾系贵但都仲有好大既改进空,下次亦都吾会再去😑以下尼张就系网上面介绍尼间餐厅既卤肉饭,根本就系两回事😠