2021-10-25
老公生日,点知拣左依间餐厅好扫兴。咁嘅服务同食物质素都可以系米芝莲嘅话,真系人人都可以系米芝莲我地book 左6 点,但因为塞入carpark 塞左15 分钟所以迟左,去到门口我都即刻话唔好意思迟左,个staff 同我讲8 点要交枱。我问点解,佢话佢地系6-8 同8-10 两转。我O 左咀,我问佢点解book 枱𠮶阵唔讲清楚,又或者打黎confirm booking 都唔讲?其实我地迟左10分钟𠮶阵佢有打黎我都劲唔好意思跑紧上去。但𠮶刻都无remind 我地食到8点。我问完佢净系好冷淡答左我两个字"系呀"咁样。印象分已经系零,我打黎有同佢讲系庆祝生日,但冇谂过完全冇reminder。算啦唯有争取时间入座,自己迟到都有责任。可能影响左心情,为左争取时间,我地直接问唔同menu 有咩分别,个staff 答我地一个系有人帮你烧,另外𠮶d系自己烧。OMG?! 依个就系分别,menu 入面d 肉同dish系冇其他分别?算喇我地自己睇。睇见咁样我地只系order 左 "富" 嘅menu, 因为老公话宁愿自己烧。但系落完之后隔左一阵竟然有个staff 又再走过黎问我地系咪要 "富",真系呆左!我地配
可能影响左心情,为左争取时间,我地直接问唔同menu 有咩分别,个staff 答我地一个系有人帮你烧,另外𠮶d系自己烧。OMG?! 依个就系分别,menu 入面d 肉同dish系冇其他分别?算喇我地自己睇。睇见咁样我地只系order 左 "富" 嘅menu, 因为老公话宁愿自己烧。但系落完之后隔左一阵竟然有个staff 又再走过黎问我地系咪要 "富",真系呆左!我地配合你8点要交枱,落单只系一个字都听唔清楚?我已经指埋俾佢睇。🙄
原本我同老公讲我哋加个signature嘅hotdog, 都系老公英明一开始话见到个service咁样唔好order住,睇吓Menu啲嘢食点样先再决定,最后梗系冇嗌到啦,不过全晚最好食嘅我竟然冇影到相,就系最后𠮶个冷面,可以清下食咗成餐牛油。
食完呢餐饭我又再睇返依间餐厅嘅食评,怪就怪自己冇做足功课。我觉得啲人讲得好啱,牛角嘅Service仲好过佢哋,至少起码佢哋个炉系真系食烧肉用嘅。依餐$888/head 唔算贵,但系都唔会再返黎除非佢换晒d 炉啦😆