2022-09-03
因为大围区粥底火锅选择不算多,决定到石门搞完身分证之后就去附近食粥底火锅。之后食过两次,火锅料系唔错服务态度都ok,点知今次就中伏。食到最尾,个汤底系出现左啲苦涩味,我地以为煲㶶左啦,但了极都冇野痴底呀,因为惊会影响到食粥,所以就同店员讲个汤底出现咗咁既问题,可唔可以换一换另一个汤底俾我地,佢就话会冇左啲海鲜味,我地都话唔紧要起码食到入口先呀,佢话可能啲萝卜唔靓所以煲煲下就会出苦味,话照落粥话同我地试下,我地都黑人问号,个汤底苦落左粥唔会冇啦啦变到冇事嫁。好啦,既然专业人士咁讲唯有试下啦,但真系好苦涩,食唔落口,好似用凉茶煲粥咁,冇人入到口,浪费哂啲粥。虽然个炸鱼皮同其他海鲜都真系好好食,但今次真系差小小,,灵魂粥底出哂事,以前真系好好多,我谂呢次真系最后一次嚟呢度。