2009-10-10 33 浏览
以前好钟意大班人去食沙田o个间ruby tuesday!!! 因为当你有p pass o既时候, menu入面差唔多all items都系50% off, 你o既兴奋程度系会刺激你o既食欲, 好开心好满足最近港岛都开番几间, 当然要重温旧日o既味道啦~ 可惜, 结果系强差人意!!!原先谂住用openrice buy 1 get 1 free coupon, 最后因为佢有新promotion, $498 for 3 dishes, 所以觉得佢lee个亦都几o岩食, 就拣左lee个:item 1: premium steak, 我地拣左和牛, 其实个味道ok架, 配薯蓉, 可惜o既系佢火喉完全控制唔度, 我地要5成熟, 理论上d肉应该带少少红, 点知上到o黎系成差不多7成熟, d肉都已经熟哂咁款, oh.............个口感完全差左!!! 不过幸好佢d肉质系好, 所以就算熟左都仲好有肉味, 只不过唔系我地想像中咁law!!! item 2: main dish, 我地要左half portion ribs, ribs差不多系我每次必order item头两位, 今次佢真系令我好失

item 2: main dish, 我地要左half portion ribs, ribs差不多系我每次必order item头两位, 今次佢真系令我好失望, 味道佢系保持度, 都系佢个火喉过哂law, 唔洗用刀切, 只系轻轻用叉已经可以分开旧ribs啦!!! 可以想像度d肉系几lum......仲要系lum得有d过份, 变相个口感冇左, 系啖啖肉law, 但食ribs最精髓系ribs痴住d肉然后再用牙齿分开佢地o黎食ma........完全冇feel!!!

item 3: appetizer/ desserts, 我地要左crab cake appetizer, lee个appetizer我觉得我地拣错, 因为一d特色都冇, crab cake唔觉得有crab o既成份, 哈哈............可能转要tall cake仲开心!!!

4个人再order多份 虾caesar salad!!! lee个系所有order中最好味, caesar salad果然系我每次必order item首位, 佢d 虾系类似泰式咁, 少少酸酸辣辣咁, 再配d 沙律菜, yummy!!!! 必order啊~

虽然冇以前咁出色, 但我相信我之后都会再去, 因为我的确几喜欢食lee类美式食物
crab cake
好正o既salad~~~ ^^
和牛@ruby tuesday~~~
ribs~~~
2009-09-30
好正o既salad~~~ ^^
和牛@ruby tuesday~~~
  • caesar salad