2021-05-06
又系返工附近揾好食餐厅既一日~ 好耐之前食过一次CIAK,印象中佢既意粉同八爪鱼沙律都好食。今次本来系想再encore呢两度𩠌既,不过就原来转左menu好耐🤣所以就食左其他野。照旧都系两个人食饭,餐厅环境好西式有啲复古味。空间感都ok,不过啲间枱方式好啲奇怪,但无伤大雅,所以环境都不错的,好适合business lunch。唯一就系唔知点解餐厅好应声,想倾计就可能会嫌太嘈。前菜: 三文鱼他他呢个三文鱼他他鲜就几鲜味既,不过都系有啲腥。伴碟既系香橙酱,酸酸甜甜帮你餐前开胃。主菜: 蟹肉意粉呢个意粉算系好食既,不过因为唔系我食,所以唔记得左系咩汁🤣但印象中系有少少creamy同微辣,可以试。主菜:香煎鱼块呢个鱼真系🥲🥲好似纸咁薄。感觉系食左空气🙃千祈唔好叫。薯泥都好食既。不过整碟份量真系儿童餐咁大份。适合减肥人士。甜品: 开心果moose配开心果雪糕我都系发觉西餐厅永远最出色既系甜品😂成餐最好食既就系佢😂rich得来又唔会甜唔会腻,食朱古力啊,cheese cake,tiramisu 食到厌既可以试呢个。CIAK本身系我心目中系可以encore既餐厅,但今次真encore之后就决定唔会再黎
前菜: 三文鱼他他
主菜: 蟹肉意粉
主菜:香煎鱼块
甜品: 开心果moose配开心果雪糕
CIAK本身系我心目中系可以encore既餐厅,但今次真encore之后就决定唔会再黎。除非系business lunch,有老细请或者公司出钱啦😂两个人食埋单千二蚊。完全唔饱😑又系食地段交租既一次体验。