2017-06-18 326 浏览
无拉拉五点几行过,有好多餐厅未开始做,于是中左入来,见到有甜品有点心有原盅炖汤都几吸引咁。中意饮汤当然叫左个花胶炖尾龙骨,出到来都有三粒炸猪皮咁样既花胶既,但系味道同滚水差不多失望。Total叫左六样野,落单就只同我地落四样,明明剔系同一张纸都睇唔到,食左之后暗暗好彩,当省返啲钱。叫左个紫薯芝麻荔枝球,卖相十分可爱,送来的时候个盘有两分野,我地话个紫薯球系我地架,一于唔听,送左去其他台,摆低个春卷比我地,跟著隔离台话紫薯球唔系巨地架先又送返过来,跟著话比巨知春卷唔系我地架,巨又将两样野全部拎走,返去问过先再比我地真系唔知怎讲好了,最惨系味道…啲荔枝味好似焗过水既变质荔枝。再来个排骨陈村粉,排骨满满一碟,陈村粉就无影,我以为巨上错,一问,巨话系底,抄落去睇真啲,系有三旧粉系度,但系唔系透明爽滑的陈村粉,食落似普通肠粉,楼下啲档口仔卖既都好食啲,不过排骨就几嫩滑,所以只可以当蒸排骨咁食,陈村粉是不存在的。
失望。
紫薯荔枝球