2015-09-27
可能因为尖沙咀租贵客人多,佢规定左人均消费最少$40即系如果两个人去食,而你又想食基本简单甜品($30左右),你朋友就要叫过贵既配合返。。。讲返野食。。见到有期间限定榴梿绵绵冰,好似几特别,就叫黎试下。点知劲中伏第一:绵绵冰一D都唔绵。系偏实身既第二:配料(不是自选的)菠萝同榴梿唔多夹,好奇怪第三:榴梿味好假,头一两啖觉得系少少榴梿加好多好多水,榴梿味好薄弱。但After taste 就有阵怪味,我唔识形容,不过朋友话似胶味。。。就系咁,大约五六啖之后,就无人问津。。因为个碟太浅,怕溶左之后会流出黎,所以就叫侍应帮手收左佢,佢望一望果碟基本上无食过既甜品"哦"左一声就收好左。身为挑剔又奄尖既港女,果刻真系有少少失望,如果果侍应会主动问多句系咪唔岩食,甚至offer我拣过第二样,成件就完美解决,而且加分不少。
可能因为尖沙咀租贵客人多,佢规定左人均消费最少$40
第一:绵绵冰一D都唔绵。系偏实身既
第二:配料(不是自选的)菠萝同榴梿唔多夹,好奇怪
就系咁,大约五六啖之后,就无人问津。。