2021-10-31 181 浏览
万圣节夜想出街,决定入太和食吓好好甜品。今日人唔多,可能大家都出晒去市区玩,所以好快入到去。呢度选择都唔少,大埔地胆推介香芒类嘅捞捞,所以都叫左啲芒果野试吓。芒果班戟皮薄馅靓,切开见到忌廉入面有大大粒芒果,都几真材实料,而且唔酸同无渣。对比另外叫嘅两款甜品,班戟嘅口味较为冇咁甜。雪花凉粉有好多雪花,宝物沉归底,勺一勺就见到凉粉了。雪花食落似乎系椰奶做,椰香味好浓,喺仲有啲热嘅天气食到都几透心凉。食落觉得应该叫雪花小丸子会比较夹,不过夹凉粉都唔差。香芒忌廉芦荟捞 满满嘅忌廉入面 有片片芒果同芦荟粒。因为真系好多忌廉,所以食落罪恶感好重,但食得甜品就唔谂lu。芦荟粒食落好似有浸蜜糖,个人觉得几特别几钟意。呢个芒果都系唔酸无渣,非常抵赞,唔怪得叫芒果大王。虽然呢度埋单都接近一百蚊,但生果唔酸嘅甜品几难得,值得偶尔一试!

香芒忌廉芦荟捞

2021-10-31
$50 (宵夜)
香芒忌廉芦荟捞