2017-04-28 71 浏览
香港火锅店五花百门,各区最少有五间,亦总会有几间比较出色,而一间好既火锅店需要具备几样条件,包含:环境、舒适度、食物质素、员工质素等等今次同屋企人行完街,一于去左尼间新开无耐既火锅店,由于时间较早所以有好多位置,入到去「环境」相当唔错,门口对住系一个放满酒既酒柜,整体环境唔会太光,亦唔会太暗,而且空间都好阔落,相当「舒服」!刚刚坐低一阵,就竟然比我见到「洪天明」同朋友包左一间房食饭,尼一刻比到我对餐厅食前的信心!调较酱汁有九种材料选择,可以发挥大家既小宇宙,可以简单,可以特别,各自喜爱!坐落先食小食开下胃口,「冰火鱿鱼」相当特色,酸酸辣辣好开胃,而且鱿鱼好爽口,好正汤底选择左一个店舖推介的汤底,既可饮用,既可打边炉的「虫草花炖向螺鸡汤锅」,味道浓郁&足料,而且仲有鸡肉的鲜甜!开始打边炉前绝对要先饮几碗打边炉除左食正野,当然要饮啲野先够正啦!所有叫左一揸竹庶水,而且仲要好够冻,正头爽晒第一次黎尼度食,所以就问店员有咩推介啦,而佢地推介我地食「黑松露带子饺」,连个名都系第一次听!但点知食落除左有黑松露的微香之外,而且仲有带子既鲜甜,原来尼个配搭都好夹,好好食「本地手切黄牛」睇落相当厚切,但

「本地手切黄牛」睇落相当厚切,但食落肉质非常好食,非常淋!

今次不得不提就系尼个即叫即炸既「自家即炸响铃卷」啦!
平时既响铃卷系放落汤几秒再食,而尼个「自家即炸响铃卷」系就咁食既,咬落好松化,再配上酸酸甜甜既泰式辣酱,非常非常好食!但记住一定要衬热食

如果要讲「新鲜」尼两个字,绝对非尼个「新鲜田鸡」莫属啦!因为佢真系新鲜即叫即斩,上到枱每只田鸡腿都仲弹下弹下,而且味道好鲜甜!绝对能够表现「新鲜」尼两个字!

「奏海鲜火锅」,无论环境、舒适度、食物质素、员工质素,都表现得相当唔错,员工热情招待,有礼貌,见我地饮完一杯,会主动帮我地添加!所以我同屋企人对尼间店舖非常满意,有机会一定会再黎过

「宵夜时段0930后入座6折(海鲜、牛肉、刺身除外)」
2017-04-17