2022-07-30
//< 和将居酒小厨 >小编好少去将军澳呢边~ 今次去到和将食晚餐🥣 定食价钱几抵,包埋汤、小砵、甜品同饮品!服务亦几唔错呢!😎————————————- 刺身三点盛 $62 -呢个系包括甜虾、带子同三文鱼各两块~ 刺身都新鲜,融雪处理👌🏻小编二人则觉得唔够喉呢🤪🤪————————————- 照烧三文鱼扒拼带子定食 $108 -三文鱼煎得香脆内嫩~由于只系用盐🧂调味,如果觉得唔够味可以用台面既烧汁沾黎食,两款食法味道都唔错😆 小编两个定食都系配上乌冬!乌冬好滑😝如果个汤底多少少底味会更好😀————————————- 香煎牛肉片拼带子定食 $88 -牛肉片份量唔少,有煎过既痕迹~不过小编影太耐搞到干左d,不过调味都几香🤣 乌冬则如上~————————————- 日式串烧拼盘 $72 -拼盘包括牛肋条🐮、翠肉瓜、鸡肉🐔同日本青椒仔🫑 简单调味,中规中矩~青椒仔唔辣不过带少少苦😂 整体如果烧得更香口会正d😙————————————- 沙律🥗 小砵、味增汤 🥣-沙律菜都新鲜,无记错系用左类似蜜糖芥末酱作salad dressing~ 小砵则系彷鲍片同腌萝卜~ 汤唔算好浓郁,正常
< 和将居酒小厨 >
- 刺身三点盛 $62 -
- 照烧三文鱼扒拼带子定食 $108 -
- 香煎牛肉片拼带子定食 $88 -
- 日式串烧拼盘 $72 -
————————————
- 沙律🥗 小砵、味增汤 🥣-
沙律菜都新鲜,无记错系用左类似蜜糖芥末酱作salad dressing~ 小砵则系彷鲍片同腌萝卜~ 汤唔算好浓郁,正常发挥~
- 跟餐甜品 & 饮品 -
甜品系mini雪米磁! 饮品可选咖啡☕️/茶🍵~ 两位小编都拣咗咖啡,都几香浓😬 冻饮选择相对较多,有梳打饮品😇
评分:7/10
地址:将军澳唐俊街18号The Parkside Mall地下G02B & G05A号舖
营业时间:星期二至日11:30-22:00
#和将居酒小厨 #和将 #将军澳 #将军澳美食 #将军澳日本菜 #将军澳餐厅 #将军澳必食 #香港美食 #美食博客 #hkfood #hkfoodie #hkfoodblog #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodporn #🐷🐤日本菜 #🐷🐤将军澳