2014-09-14 1044 浏览
星期日嘅lunch,行过一叶家问口,居然唔洗等位,就入去试试。佢d套餐都算抵食,有前菜,有主菜,有卤肉饭,有菜,可用优惠价加小食,重有杯嘢饮,份量都唔细呀我地开头以为佢d份量好少,所以叫咗2个餐,再散叫多个卤水拼盘同菜,但原来我地无睇清楚个餐已经包咗个A菜。呢2个就系前菜,个青瓜其实都ok但d酱少咗d,感觉好干。而另外一个我唔记得佢个名,但系少少麻辣腌云耳,几好味👍卤水拼盘,味道唔太浓,无潮州卤水咁重味。 每个餐都会有一碗卤肉香菇饭,味道ok 小食,我地选咗盐酥蚵仔同卤水猪颈肉,蚵仔整得几好味👍 主菜一个叫咗个鸡d鸡唔滑,同我唔钟意d汁好杰。另外,b仔爸爸就叫咗个蚵仔面线,一般啦,当然无台湾咁地道同多料啦。我地一个叫咗冻真珠奶茶,冻杯芽真珠奶茶(d杯芽少到见唔到) 同冻柚子蜜。d奶茶佢地糖水另上,自己钟意几甜就加几多,都几👍呀!

卤水拼盘,味道唔太浓,无潮州卤水咁重味。

每个餐都会有一碗卤肉香菇饭,味道ok

小食,我地选咗盐酥蚵仔同卤水猪颈肉,蚵仔整得几好味👍

主菜一个叫咗个鸡

2014-09-07