招聘中
$17,000-$23,000
月薪
康城越开越多新餐厅,终于感觉到多番啲人气🎉。今次特登去试试呢间日本餐厅炙・宴,听讲佢嘅豚肉同和牛都几出名,一于去试一试。.📍宫崎和牛·鳗鱼双拼饭($169)Miyazaki Wagyu & Premium Eel Combo Rice Box双拼饭啱晒多心鬼❤️,和牛食落油脂感重😍,都几香🤟🏻,有入口即溶嘅感觉🤤。估唔到当中嘅本菇喺一大重点🍄!应该用寿喜烧汁煮所以非常入味,用嚟送饭食一流🍚。鳗鱼肥瘦适中,不过比较多骨👉🏻👈🏻,有啲龈牙😿。日本珍珠米饱满粒粒分明,口感软腍,看似只有一细盒🍱但份量其实都几多,整体都算几好食。.📍宫崎和牛芝士黑咖喱饭($118)Miyazaki Beef Black Curry Rice with Cheese 草根见餐牌上嘅黑咖喱卖相好特别✨点都要试一试🤟🏻。咖喱就食得多啦,唔知你哋试过食黑色嘅咖喱未呢🤣?意想唔到真系几香咖喱味🍛🖤,个汁味道唔错👏🏻,带少许微辣🌶🔥。上面配有几嚿和牛粒🐃,牛肉味浓郁,不过口感较粗糙🥲,食落有啲韧🙅🏻‍♀️,选料有待改善。旁边配有脆薯角🥔同蔬菜🥦。如果咖喱汁份量多啲会更开心,而家就差啲啲。.📍炸北海道八爪鱼($58)Deep F

📍宫崎和牛·鳗鱼双拼饭($169)

📍宫崎和牛芝士黑咖喱饭($118)

📍炸北海道八爪鱼($58)
Deep Fried Hokkaido Octopus
好少喺餐厅食到炸八爪鱼粒🐙,所以点都要点嚟试吓啦。八爪鱼口感烟韧👅,非常新鲜,外皮炸过,香口又惹味✌🏻。

📍南蛮炸鸡($58)
Chicken Nanban
炸鸡一客有5大件🐥,食落有虽然未算好脆身,但都鸡肉都够滑,配埋大量沙律酱都几滋味🤤,下层仲有沙律菜🥗。沙律酱令成个味道更加醒神,绝对系菜式嘅灵魂重点。