2023-06-16
𝟘𝟞.𝟘𝟞.𝟚𝟘𝟚𝟛《奥海城新开泰菜🥴》💮泰‧雅 (大角咀)💮📍大角咀海庭道18号奥海城二期1楼大食代4号舖📍经开奥海城想食泰国嘢嘅话去food republic就冇错啦🥳地铁站D3出口一出再上电梯🛗直行一段路仔就到了🚶🏻不过期望值真系唔好太高,当医吓肚都还好嘅🥱𐂂 泰式烧猪颈肉饭 ($62)卖相以大食代嘅食物嚟讲已经算好靓仔☺️烧猪颈肉偏瘦冇乜肥腻感,好可惜正因为咁就韧咗啲,有啲散咬开🐷幸好个调味都算惹味嘅😮💨至于个饭就真系一大败笔,食食吓食到有一半都系生米😟讲真无论系餐厅定food court都唔会接受到有生米嘅存在🤢𐂂 海南鸡饭配油饭 ($65) 如果想转全脾或者全翼就要加$10🙌🏻海南鸡数量得5至6嚿,个人觉得数量偏少🤧不过鸡肉算滑同juicy😆有新鲜青瓜同蕃茄作为配料🍅 仲有基本海南鸡饭嘅三款酱有配黑豉油、泰式甜酸汁(都几惹味)及辣酱😚 油饭就冇食到生米不过都系唔太够香🎃份量都够饱嘅,而碗汤就系普通冬瓜汤,不过胡椒粉同味精落得太多,冇咗冬瓜汤应有嘅清甜味☠️꧁评分꧂🍴食物: 2/5💰性价比: 2/5🪴服务: 2/5✈︎ 店铺资讯✈︎💸人均消费: $100内🈚️加一服务费🔖餐厅分类
《奥海城新开泰菜🥴》
💮泰‧雅 (大角咀)💮
📍大角咀海庭道18号奥海城二期1楼大食代4号舖📍
𐂂 泰式烧猪颈肉饭 ($62)
𐂂 海南鸡饭配油饭 ($65)
꧁评分꧂
🍴食物: 2/5
💰性价比: 2/5
🪴服务: 2/5
✈︎ 店铺资讯✈︎
💸人均消费: $100内
🈚️加一服务费
🔖餐厅分类
🔎 #hkfoodieat_奥运 #hkfoodieat泰国菜🇹🇭