2019-08-02 43 浏览
落雨天就想打边炉,所以就揾左呢间渝人码头黎试下,舖头离地铁站都近,行一阵就到左,都几容易揾。入到去我地拣左汤底先,老板同staff都好nice,见我地咁纠结紧食唔食麻辣锅果时就主动同我地解释同推介,佢地话鱼汤都唔错,太多选择了🤩🤩真系简左好耐先简到!作为女人,梗系养生最重要,所以就叫左酸萝卜老鸭锅同松茸锅,贪佢有汤饮麻我地都叫左唔少野食,上菜速度好快,而且侍应仲会提我地要煮几耐,好贴心先讲汤底,两个锅都好足料同入味,一黎到已经闻到香味,老鸭锅就比较浓味同有好多鸭肉。萝卜片、冬瓜片同百页豆腐都吸收左啲汤汁嘅精华,而且萝卜片又冇渣,好好食。码头三宝及墨鱼丸都爽口弹牙,鸭血又冇怪味而且口感不错。我地都叫左黑毛猪,肥瘦同厚薄都岩岩好,亦唔会太韧,而且份量好足,系好味过平时打边炉嘅猪肉好多,正总结黎讲呢到嘅汤底浓郁,食物质素、环境、职员都唔错,同朋友可以一边食一边倾计嘅好地方。

入到去我地拣左汤底先,老板同staff都好nice

2019-08-01