2021-08-11
通菜街一向都多野食,是日约左朋友去旺角行街,佢介绍黎呢间西餐。餐牌上面有好多选择,可以拣套餐或者a la carte。餐汤配餐包:是日餐汤系南瓜汤,入口好creamy,无粉粒,味道亦都非常浓郁。餐包方面系法包,上面涂咗蒜蓉酱,新鲜烤起,非常香脆,旁边仲配咗自家制嘅蕃茄酱,入面仲有好多蕃茄粒,食落好有口感,非常特别。烤焗芝士蟹肉牛油果:牛油果熟嘅程度刚刚好,入口极之Creamy,上面放左少少蟹肉,再铺咗少少芝士去烤,味道十足,带轻轻嘅芝士味,配埋底部嘅新鲜沙律菜,整体配搭非常清新。德国咸猪手配酸椰菜:上菜时真系令我地「哇」一声,只猪手真系好大只呀!入口热辣辣,外皮烧得超香脆,肉嫩而香滑得黎又唔太油腻,颜色呈嫩红,食落好够咸香味,唔洗点酱汁已经好好食,伴碟仲有沙律菜,酸菜同埋蔬菜, 入口非常清新,令整体油腻感减低。LA 伯爵茶奶冻焦糖脆脆伴雪糕:个奶冻有好香浓嘅伯爵茶味,配上香甜嘅云呢拿雪糕,加埋香脆嘅焦糖脆片,劲有口感,亦都令到层次非常丰富。饮品我地要左热利宾纳同埋咖啡,咖啡味劲香浓,为我地嘅晚餐划上完美句号。
是日餐汤系南瓜汤,入口好creamy,无粉粒,味道亦都非常浓郁。餐包方面系法包,上面涂咗蒜蓉酱,新鲜烤起,非常香脆,旁边仲配咗自家制嘅蕃茄酱,入面仲有好多蕃茄粒,食落好有口感,非常特别。 烤焗芝士蟹肉牛油果:
牛油果熟嘅程度刚刚好,入口极之Creamy,上面放左少少蟹肉,再铺咗少少芝士去烤,味道十足,带轻轻嘅芝士味,配埋底部嘅新鲜沙律菜,整体配搭非常清新。 德国咸猪手配酸椰菜:
上菜时真系令我地「哇」一声,只猪手真系好大只呀!入口热辣辣,外皮烧得超香脆,肉嫩而香滑得黎又唔太油腻,颜色呈嫩红,食落好够咸香味,唔洗点酱汁已经好好食,伴碟仲有沙律菜,酸菜同埋蔬菜, 入口非常清新,令整体油腻感减低。 LA 伯爵茶奶冻焦糖脆脆伴雪糕:
个奶冻有好香浓嘅伯爵茶味,配上香甜嘅云呢拿雪糕,加埋香脆嘅焦糖脆片,劲有口感,亦都令到层次非常丰富。 饮品我地要左热利宾纳同埋咖啡,咖啡味劲香浓,为我地嘅晚餐划上完美句号。