2010-09-07 1 浏览
近排忙著结𦈏事宜,非常劳累,好在有阿女成日陪我走遍各大婚纱店试婚纱,仲有好多湿碎野要搅!佢帮左我咁多忙,我更系要请佢食番餐la。前两日咁啱我地既"未来老公"去左游水,我就约左阿女系铜锣湾行街+食饭。虽知我地两个婚期渐近,唔可以太放纵(食欲),我就拣左 Rice Paper 贪其地方清净,方便倾计ma!开饭之前就同阿女讲,唔好客气,因为冇男友在身边,可以任食唔嬲!佢原来同我一样都好钟食春卷,再点了一份青咖哩鸡,一份蒜蓉包 及一碟烧猪颈肉!春卷-个皮非常松脆,而没有一般春卷的油'益'味,好快我同阿女就解决左成碟了!蒜蓉包-虽然唔系太热,但系有极浓烈的蒜蓉香味 ,不至于太失色,如下次可热上会更加美满烧猪颈肉-好在有生菜伴碟,不至于太油腻,而且生菜很新鲜!青咖哩鸡-味道有点辣 ,但味道比白咖哩好味,因白咖哩比较甜。一向觉得日本人才喜欢将食物变甜,咖哩要够辣配饭才好味吧!虽然没有饮酒,但这一晚我同阿女都食得好愉快,己约定阿女在我们结婚要找一晚痛饮一番!!
佢帮左我咁多忙,我更系要请佢食番餐la。

春卷-个皮非常松脆,而没有一般春卷的油'益'味
,好快我同阿女就解决左成碟了!

蒜蓉包-虽然唔系太热,但系有极浓烈的蒜蓉香味
,不至于太失色,如下次可热上会更加美满

烧猪颈肉-好在有生菜伴碟,不至于太油腻,而且生菜很新鲜!

青咖哩鸡-味道有点辣
,但味道比白咖哩好味,因白咖哩比较甜。
一向觉得日本人才喜欢将食物变甜,咖哩要够辣配饭才好味吧!

入口松脆!!
再来美春卷