2021-04-23 68 浏览
而家嘅楼上舖果然发展迅速蓬勃,真系只要上网揾一揾都已经可以揾到平时好难遇到嘅餐厅。 尤其是最近发觉旺角恒威商业中心入面每一层都系一啲富有特色嘅餐厅。其中呢一层comma cafe 里面嘅布置再加上粉红色嘅主题实在令男女都会动心,而醉捉目嘅就点都系呢一度嘅店员原来全部都系女仆嘅装束,十足十动漫入面嘅主角呢一度除咗食嘢之外亦都可以课金同女仆影相,另外都有两只完全唔惊人嘅猫猫,虽然地方就唔算大单总可以吸到一个家嘅感觉讲返食先,作为一个优秀嘅「管家」,煮出嚟嘅应该都滋味无穷。嗌咗个大虾忌廉菠菜长通粉,喺脑海入面已经可以联想到自己最想要嘅质感就系有龙但唔使太多调味料,尽量将食材用最原始最朴素嘅方法就已经可以突出到每一样蔬菜嘅独有味道。大虾嘅鲜,菠菜嘅嫩,长通粉嘅爽,白汁嘅浓 就已经构成咗一味嘅简单有香口嘅意粉, 如果要拣最好嘅素材嘅话就要讲到大虾 ,因为新鲜嘅虾剥出嚟嘅壳系爽脆唔黐肉,果然女仆同埋管家好为我哋着想,只用新鲜食材,唔会瞒天过海。 值得一赞

• 大虾菠菜白汁长通粉