2022-01-27
第一次去女仆cafe,同frd两丁友一齐去,意外咁有唔错嘅体验。个frd话香港原来都有女仆cafe,于是决定去体验一下。喺ig上面search下有边间cafe,见到呢间cafe嘅ig,嘢食嘅卖相同埋女仆妹妹嘅相都觉得唔错,于是决定嚟呢一间cafe试下,体验女仆嘅文化。开头揾间舖头,的确系几难揾同frd都兜咗几转先揾到栋嘢嘅入口。上到去,女仆听到有lift嘅声即刻就过嚟门口迎接我哋,服务都唔错,而且都几Q。入到去,环境虽然唔大,但系唔会好焗,都几通风下,会播住音乐咁,真系几有女仆餐厅嘅feel。-女仆会同我哋介绍咗佢自己,然后再介绍餐牌,嘢食睇落唔算太平又唔算太贵,我同我个frd睇咗一阵,就落单。到落嘢啦,呢度系要摇铃铛咁呼唤啲女仆嘅,啲女仆又真系随传随到,唔会要我哋等好耐,将女仆呢个身份做得好好,服务好好。我就叫咗个番茄肉肠意粉同女仆特调,我个frd就叫咗个咖哩鸡扒饭同饮品餐。啲嘢食都几快到,厨师都即叫即煮,煮𠮶阵嘢食嘅香味真系令人忍唔住流晒口水我同我个frd啲嘢饮到咗,女仆会施魔法,系传统日式女仆cafe不可或缺嘅环节,个饭到咗,都会再施,女仆真系好萌,好有日系嘅可爱女仆feel,都
意外咁有唔错嘅体验。
个frd话香港原来都有女仆cafe,于是决定去体验一下。
嘢食嘅卖相同埋女仆妹妹嘅相都觉得唔错,
于是决定嚟呢一间cafe试下,体验女仆嘅文化。
开头揾间舖头,的确系几难揾
同frd都兜咗几转先揾到栋嘢嘅入口。
我同我个frd啲嘢饮到咗,女仆会施魔法,系传统日式女仆cafe不可或缺嘅环节,个饭到咗,都会再施,女仆真系好萌,好有日系嘅可爱女仆feel,都几唔错。
嘢饮系薄荷朱古力牛奶,对于我嚟讲,杯饮品冲得唔错,佢啲奶唔似奶粉,而系真系用牛奶冲,薄荷糖浆同朱古力甜度啱啱好,都几正点。
至于啲嘢食,整体都几ok。我叫嘅意粉份量虽然睇落唔多,但食落都几有饱足感,番茄味足,热辣辣,都几正。我个frd嘅咖哩鸡就唔洗讲,卖相一流,搞到我忍唔住挞咗旧嚟食,啲鸡嘅蜜糖味真系顶唔顺超级正,我下次去一定会叫佢嚟食!
食晒啲饭,我就叫咗个甜品同frd分住食,我哋叫咗个士多啤梨pancake,估唔到份量都几多,我哋两个食都几饱下,佢pancake上面有士多啤梨,个cake都热辣辣,衬埋冰凉嘅香草雪糕,真系几唔错下!
最后我哋都有同可爱嘅女仆影相,即系影cheki,一张价钱都唔算贵,我地去𠮶阵就系30蚊,而我个frd叫嘅饮品就包埋相劵。女仆嘅服务态度都唔错,好nice,走𠮶阵仲会行过嚟say byebye,好可爱。
下次去cafe都会再嚟Sugar Factory Cafe,真心唔错,几推荐想体验下女仆cafe嘅人嚟!