2023-08-28
上星期六同朋友食完寿司之后,去咗The One 嘅Lifetastic 继续食加girls talk😃我哋叫咗 招牌草莓蛋糕🍓芒果西瓜蛋糕🥭饮品简咗芒果热情果梳打🍹及 热柚子红茶☕️呢间蛋糕嘅蛋糕以售卖层次蛋糕为主,顶层系水果果冻,第二层同最底层系杏仁饼底(无麸质) 中间夹杂住玫瑰味忌廉,尾二层为西瓜🍉😍招牌草莓蛋糕🍓整个蛋糕口味非常清新,士多啤梨用料充足,蛋糕适合一次过切出所有层数出黎品尝,会食到士多啤梨同西瓜味道嘅混合,蛋糕只用少许cream,非常清楚又健康💪🏻芒果西瓜蛋糕🥭蛋糕店选用咗较甜嘅芒果,以防太酸嘅芒果抢去西瓜阵阵清淡甜味👍🏻用料充足,蛋糕适合一次过切出所有层数出黎品尝,会食到芒果手同西瓜味道嘅混合,蛋糕只用少许cream,就好似食紧芒果盛宴嘅感觉✨芒果热情果梳打🍹蛋糕店使用咗新鲜芒果热情果酱混合梳打水,口味清新,唔会太甜,令人饮完一啖又会想再饮😋热柚子红茶☕️以一大壶红茶送上,我哋可以按自己需要份斟出黎,令到茶唔会咁快就冻,而茶量很多,非常适合一路girls talk一路慢慢饮
招牌草莓蛋糕🍓
芒果西瓜蛋糕🥭