2017-04-24 915 浏览
联和墟系一个古旧嘅旧区, 作为北区人嘅我对佢一啲都唔陌生, 因为呢个位置有好多怀旧经典及创新嘅食店 今次嚟到呢一间食过好多次嘅拉面店爵士拉面 要食呢一间拉面店需要一定嘅幸运因为佢一个月入面有好多日子都唔会开舖,而且佢食嘢时段亦都好短, 所以能够食到都算系一种幸运 以前食开呢间拉面店都系一个应该系日本人嘅男老板亲自主理,而家应该系父亲退咗休由囡囡继承父亲嘅业务继续传承日本拉面嘅精神,实在值得抵赞我最钟意食呢度嘅叉烧拉面因为佢系用呢种厚厚既叉烧佩辛辣嘅味噌汤作为汤底,口感 弹牙有层次,虽然,女女嘅功夫仲未到达以前爸爸嘅层次,不过碗拉面都算keep到好食值得推荐煎饺子 都依然系皮薄馅靓 入面嘅馅好多汁唔咸不过,黎食前最好打电话check下有无开
今次嚟到呢一间食过好多次嘅拉面店
爵士拉面

值得推荐煎饺子 都依然系皮薄馅靓 入面嘅馅好多汁唔咸

不过,黎食前最好打电话check下有无开
2017-04-23