2013-02-24
辛苦了一星期,终于等到周末,就同我既为食宝贝去觅食啦,经过我冇点谂过既情况下,女朋友就提议食佢最喜欢既串烧啦,正当系门口犹豫紧佷其他野个阵,一个热诚女店员已经拿住一份菜单过黎邀请我地光顾,令我感受到皇子公主出巡之气派我就第一次黎既,入到店内,地方唔算大,椅子都没有得唉,我脚下仲有个食剩既虾头-,-,可能今日唔系好旺,女店员得闲到再次驶出热情,耐心介绍有咩好食,抵食,辛苦晒,我地点左一只$48 龙虾啦,扇贝啦.花甲啦,猪颈肉啦,鸡翼啦,有个叫咩豆腐丸啦,烧蚝,圣子,牛油金菇,一杯蔗水,一杯水蜜桃饮品,仲有个烧香蕉,唔驶等好耐,野食就慢慢上台啦,样样都新鲜热辣,最开心就莫过于又有人喂,,,不过失望系自己叫个杯蔗水,从字面解,同水差不多,只系比水多左小小味道.好淡-,- ,,, 龙虾SIZE都唔算细,不过食落肉又真系唔多,味道亦见普通,去唔到惊为天人既境界,蚝就都系啦,一定唔难食,不过又讲唔出点好味, 惊喜既系呢个花甲,份量够,只只都有肉系入边,味精不错,圣子都好大条,仲有个扇贝好大只,好多肉,其他个D豆腐丸,猪颈肉啦,鸡翼啦同牛油金菇,都系水准以内之作啦,细心无聊既我,留意到其中一个男店员
唔驶等好耐,野食就慢慢上台啦,样样都新鲜热辣,最开心就莫过于又有人喂,,,不过失望系自己叫个杯蔗水,从字面解,同水差不多,只系比水多左小小味道.好淡-,- ,,, 龙虾SIZE都唔算细,不过食落肉又真系唔多,味道亦见普通,去唔到惊为天人既境界,蚝就都系啦,一定唔难食,不过又讲唔出点好味, 惊喜既系呢个花甲,份量够,只只都有肉系入边,味精不错,圣子都好大条,仲有个扇贝好大只,好多肉,其他个D豆腐丸,猪颈肉啦,鸡翼啦同牛油金菇,都系水准以内之作啦,细心无聊既我,留意到其中一个男店员成日好凶问人,'呢张台走左未架' 皆因冇人执台,-,- 呢D虽然唔影响我既食物,不过就唔系太好啦遇著我呢挑剔之人,,埋单$570, 宵夜黎讲就唔平,如果环境再舒服D,仲有如果个电视机可以大声D,我同女朋友就可以听到仁心解码个肥人系男人定女人黎-,-