2020-09-27 462 浏览
呢日朋友话同我补祝返生日😆,虽然生日已经过左一段时间,不过就当咁耐无见出黎聚下🥰咁啱大家都钟意粉红色,所以特登拣左呢间💕入到去就会见到成幅粉红花花🌷🌷墙,用黎打卡真系无得输😻我fd仲话特登打电话去book花花墙个边嘅位,讲真影相一定唔会失望~整体黎讲,啲嘢食系几好食嘅,而且卖相都唔错~不过呢,价钱就会比起外面𠮶啲cafe稍为贵少少💸~当然值唔值呢个价钱就各有各睇法啦~我个人觉得间唔中同朋友聚下系ok嘅😜~👆🏻南瓜带子意大利饭:饭有南瓜嘅色,而且又有几块干南瓜喺饭上面,不过南瓜味就唔系好突出啦~带子够晒大粒又好厚身😻,而且煮得啱啱好,几juicy唔会干~有三粒啱晒我地每人一粒😆😆😆👆🏻明太子三文鱼薄饼:份量唔会太大,啱晒几个人一齐share食👍🏻明太子同三文鱼好多🥰,几乎每啖都有,配埋芝士真系无得弹啊😻👆🏻脆皮虾三文治(图右):呢个食落去系几惊喜😹个脆皮虾系啲虾蓉整到好似汉堡个啲size咁样再拎去炸~惊喜嘅系,虾蓉整到好碎🥰碎得黎又好有咬口👍🏻而佢啲薯条系蕃薯整嘅,不过其实食落唔会有好大嘅蕃薯味🙊啱晒我呢啲唔钟意食蕃薯,但朋友想食所以嗌呢个嘅我😹😹😹食完主食,坐下倾左阵计就叫左呢度最出名

南瓜带子意大利饭

明太子三文鱼薄饼

脆皮虾三文治

红宝石朱古力下午茶套餐

食完主食,坐下倾左阵计就叫左呢度最出名嘅 红宝石朱古力下午茶套餐💓不过个set送到过黎就有少少失望啦,因为啲嘢食转左用两层架,而唔系之前上网睇好靓嘅透明手饰盒🥺同埋有几款小食同之前唔同左🥺好似无咁靓😹

不过其中有几款系几好食嘅🥰咸点 黑松露芝士🧀鱼子挞 个黑松露味系几浓,配埋芝士出奇地夹😻呢个可以encore👍🏻😹

另外仲有个迷你虾筒🦐都好好食,个口感就好似 脆皮虾三文治入面啲馅咁,一样咁弹牙👍🏻

不过有个 黑莓红宝石朱古力🍫 就过酸🥴,虽然佢有啲乳酪系度,夹埋食都系会比较酸嘅~

仲有 🌹红宝石朱古力雪糕 系玫瑰花型几靓嘅,不过强烈建议影完相即刻食,因为真系好快溶😹我地食嘅时候已经溶左啦~

👆🏻山茶花拿铁(左) & 蓝碟花香芋拿铁(右)
我地主要因为佢个颜色所以叫嘅😆,我就系饮山茶花拿铁,但唔讲以为饮紧豆奶😹个味都ok嘅~
2020-09-22
下午茶