2019-06-02 408 浏览
南山邨除左玩Parkour原来仲有美食😁今晚要同奶奶庆生,叔仔就提议来品香楼,听个名我仲以为系上海菜𠮶类添!book左6点半,我一条友6点来到成身汗,谂住入去坐低叹住冷气等啦,点知坐响收银𠮶位阿叔好cool咁问:人齐未,未齐唔该出去等😓唯有乖乖出去抹住汗等齐人,期间听倒门口安排客人𠮶位阿姐嘅对答,至知原来仲有限时90分钟嘅规定,心谂估唔到街坊食店都咁巴闭,真系见识少了😏9大2小 准时入座,餐厅真系好好生意,7点就爆场,菜牌好多选择😋 奶奶发办点了8道菜:风沙鸡 火焰牛柳椒盐九肚鱼炸大肠三色蛋菜心西兰花炒带子炸猪手生炒骨各款𩠌嘅味道都唔错,我觉得比好多酒楼为佳👍如果睇埋价钱就直情系超班添啦!我地仲叫左冻朱古力&菠萝沙冰,埋单都唔洗$1200😁 不过餐厅环境就当然唔及酒楼坐得舒服,空间有d逼夹,楼面虽然好忙,但完全无黑面,好抵赞👍问阿姐有无bb櫈,佢好宽容兼好帮忙攞櫈比我地。因为我地买左个蛋糕🎂去,不单帮我地放雪柜,之后仲攞埋干净碟叉比我地添,无需切饼费,今时今日咁嘅服务态度去边度揾呀?呵呵呵😁

风沙鸡
椒盐九肚鱼