2011-09-25 31 浏览
转口味的关系,早餐来这里买外买早餐食炸鱼柳:其实以一般快餐店/茶餐厅黎讲,大快活的炸鱼柳真系几好味,炸得脆脆的外皮包著的是不松散不淋软的鱼肉,所配的沙律酱亦叫人食得开胃,虽然同样带有零零星星酸瓜,但只是点缀,不会酸到要人却步,反而有点甜味,大家互相配合下,个酱真系好出色!!美中不足的是鱼味欠奉(亦相信冇人喺快餐店食到有鱼味ge鱼柳啦~)但每一次都会金黄色的一块,未试过万年油炸出黎架~~煎双蛋:不会失手的煎双蛋,边边脆脆的,除左蛋黄唔系熟ge外,其实为左唔煎熟蛋黄,所以有1/3蛋白都系生的... ... 要改善的是...本身蛋味淡,没有盐同黑辣调味,会令人食得不是太滋味>.<猪仔包:加左$唔要多士改猪仔包,知道吗?早餐的大快活除左鱼柳好味,另一吸引人的就系"佢"啦!!!一个猪仔包跟一个牛油一个炼奶,自已做一个奶油猪猪;那包外在微硬、脆脆的,中间少焦真的好好味!!低糖绿茶:好欣赏大快活用碎冰伴饮品,饮饮下有时啜入d冰碎,更加可以中和口中的绿茶甜味,虽然叫低糖,但我依然觉得甜味浓左d,而绿茶可以提高些呀~
转口味的关系,早餐来这里买外买早餐食
3 分钟 (外卖自取)
$23 (早餐)