2019-06-09 300 浏览
未够钟,走一转九龙城下午茶先。 呢间由1972年,中间不断装修,咁多年仲系到,一定有无原因嘅。下午茶款式真系唔要,睇完再选食乜都要D时间。见几多人叫米线,厨房不断出 所以叫左个鱼皮虾饺芙蓉卷鱼汤米线。平时唔食鱼鱼饺嘅我,见到系虾饺,都想试下。跟住传统西餐,炸鱼柳并沙律,个沙律又真系少左D啰,望落都唔少,其实得一层,一个酒楼碗仔都无啰,但鱼柳够脆口,即炸无得输。而最主要,当然系个冰奶茶啦,佢最出名嘅嘢㖞。但因为下午茶,饮太多茶会唔驶瞓,所以只叫左一杯,加杯华田share饮沟淡佢。个奶茶唔太浓,唔太甜,想要浓嘅,可能唔多like,但我好钟意,又够滑,好快被人饮晒,share之苦。价钱公道,可以encore值得一提,佢高层次左,枱上有钟拑,唔够人手又好,唔想侍应行黎行去都好,茶记有呢个设计,一赞。
未够钟,走一转九龙城下午茶先。

下午茶款式真系唔要,睇完再选食乜都要D时间。

• 驰名顺兴冰奶茶