2024-08-16
⭐️芝芝桃桃🍑超级钟意佢个奶盖,成寸咁厚,饮起上嚟劲爽😋饮完个奶盖先知,原来下面系满满嘅桃肉,好正,钟意桃嘅一定要试吓~~~⭐️脏脏黑糖珍珠鲜奶🧋佢嘅挂杯整得好靓,满满嘅可可粉,中和番黑糖嘅甜味❤️一开始冇用饮管,虽然饮得比较狼狈,饮完成嘴黑晒🤣但饮得好开心,因为原来佢侧边全部都系奶盖不过佢嘅黑糖珍珠相对较甜,钟意饮甜嘢嘅应该几钟意呢杯~~~⭐️慢煮西班牙八爪鱼配蕃茄蒜蓉扁意粉🍝🐙扁意粉煮得啱啱好,最怕意粉煮得太硬或者太淋🥺而且佢嘅酱汁有满满嘅蒜蓉粒,好香蒜香味,但又唔会太过喧宾夺主,唔会盖过八爪鱼嘅味道~~~第一次试慢煮嘅巨型八爪鱼🐙口感好特别,肉嫩得来唔似生食有咁多根,亦都唔似外边熟食咁韧~~~⭐️风干德国脆猪手配薯角(芥末蜜糖酱)薯角好香脆,薄薄一层脆皮,而且佢厚薄适中~~~风干过嘅猪手,竟然系皮脆肉嫩,一啲都唔嚡口,而且中间嘅油脂好少,唔会好油腻嘅感觉~~~另外因为佢原只上,所以可以保存住猪手嘅肉汁,好嫩滑,好好食😋佢焗嘅温度同时间啱啱好,唔会皮肉分离,都唔会过熟有阵㶶味~~~⭐️朱古力蛋卷呢度嘅甜品真系好靓,忍唔住鼓起勇气问吓店员,先知原来佢哋喺特登聘请酒店嘅厨师过嚟整,唔怪得咁靓啦💖~
⭐️脏脏黑糖珍珠鲜奶🧋
不过佢嘅黑糖珍珠相对较甜,钟意饮甜嘢嘅应该几钟意呢杯
⭐️慢煮西班牙八爪鱼配蕃茄蒜蓉扁意粉🍝🐙
~~~
⭐️风干德国脆猪手配薯角(芥末蜜糖酱)
薯角好香脆,薄薄一层脆皮,而且佢厚薄适中
⭐️朱古力蛋卷
~~~
食落去就知佢唔系得个样,蛋卷有好浓郁嘅朱古力味,入面嘅朱古力cream唔似出面咁松散,有一定嘅质感,蛋糕松软可口
不过佢用作摆满嘅士多啤梨真系好酸🫠
⭐️ New York cheesecake
同朱古力蛋卷一样,佢嘅味道都好浓郁,而且佢落咗柠檬皮,令到芝士蛋糕冇咁漏
~~~
虽然佢味道做得好好,食落去都好绵密,不过蛋糕比较易散,用叉拮落去好易散开,食得比较狼狈
温馨提示:用餐时间1.5小时,每人最低消费$100