2021-01-24 313 浏览
因为个friend住呢度附近成日都会经过,次次行过都见到呢度劲多人喺度排紧队🤔。今日突然心血来潮想试下,想睇下系咪真系咁好饮。🤪我呢就叫咗杯:芝士奶盖铁观音-少糖少冰咁我本身都几钟意饮奶盖嘅关系😍,所以一嚟就叫咗杯奶盖系列。喺讲呢杯嘢之前,首先有样嘢一定要讲,通常我喝奶盖𠮶阵,奶盖硬系冚过茶的味道,净低喺嘴入面都系D淡淡的咸味。BTW呢杯芝士奶盖铁观音,第一啖就饮到奶盖浓厚嘅奶香,佢哋仲要系呢个咸奶盖,简直开正我𠮶瓣。其次仲可以饮到茶香嘅韵味,做到呢样嘢嘅舖头真系少之又少而功夫茶就系其中一间。不过有啲美中不足嘅就系,叫咗少甜,但系饮落去𠮶下嘅感觉都系偏甜🤷🏻‍♂️,不过可能系我自己问题,但系如果我下次再嗌呢杯可能叫微糖咁就应该啱啱好。
我呢就叫咗杯:芝士奶盖铁观音-少糖少冰
芝士奶盖铁观音
2021-01-24
5 分钟 (外卖自取)
芝士奶盖铁观音