2006-02-16
13/2同bf预早庆祝情人节,因为储$刻意食平d,特别选了呢间出名环境好又抵食既buffet,我年前黎过,食得几满意,今次都好有期望,我地730去到,唔算多人,因为有book位,留左个靠窗几优静既台比我地,不过张櫈好唔得,系普通酒楼果只,其他唔系靠窗既台d櫈就靓d,起码有垫手位先.我觉得三文鱼刺生好新鲜,蚝就麻麻地,冷面好"粉"好难食,沙律好古怪,唔系香港人口味,冻青口,虾都好一般,反而热食几好,左口鱼好滑,烧饿,椰汁鸡都唔错,不过蛏子就有少少沙,烧牛扒就干到死我食buffet都几重视甜品,不过今次几失望,tiramisu重难食过美心,moss,布甸都唔得,d味好假,系者喱呢d冇咩可能难食既咪正常lo....至于我次次buffet都要食既班戟,我成9点先去拎,个厨师整左两个都浓晒,佢话个炉有问题,叫我转头再拎,我10分钟后去到,居然收左炉,激死!!!唯有食返杯ice_cream先走,藉得一提是独立杯装牛奶公司,唔洗比人"笔"过晒,够衢生!!