2021-09-26
(无相因为原先无打算po食评)同其他人一样都系被笑容可掬的韩国大妈吸引,而且照片里的面包色彩斑斓卖相好唔错。$88一款真系贵,但忍唔住买了艾草和Gorgonzola 芝士两样。仲有,此店唔收wechat pay,我换完优惠券先话唔收,真系气咳!OK讲番食物。两款都偏甜。艾草食唔出艾草味,一个甜面包有青豆真系好唔夹,而且所有馅(包括红豆、青豆、年糕)都硬梆梆,按照说明微波炉叮咗30秒仲系咁,馅同面包分离得清清楚楚,完全冇应有个烟韧感,特别系年糕一旧旧、质地入口很难食。芝士款稍微好滴,但食唔出Gorgonzola应有似蓝芝士的骚味,应该讲,完全冇芝士味,反而好重蒜蓉味!老实讲,本身唔算差,但卖到呢个价钱真系完全唔值。我食完先醒起美心、圣安娜呢的平价面包店分分钟值回票价,唔需要买网红贵价嘢啊😯!