2021-12-11
📍 台湾牛肉面 系海港城对面有间中台式夹杂嘅餐厅🙆🏻♀️佢哋主打牛肉面同一啲中式菜式😙早几日咁啱喺尖沙咀𠮶边做完嘢 就同朋友一齐去食 佢哋餐厅系5楼 一出lift就见到呢个大大嘅牌餐厅入面嘅环境都几大 装修好中式我哋就叫咗:麻辣牛肉丁面 $79食落去辣辣地 如果唔食得辣嘅人可能要谂下先叫 因为辣度你未必接受到 会越食越辣🙈有唔少牛肉丁 而且食落去肉质软淋😝 面嘅口感系台湾𠮶款牛肉面嘅款 比较粗身少少 口感唔错!四川排骨担担面 $72担担面都几香花生酱味 面条食落去口感偏软淋仲有唔少菜圃同葱 增添口感😋 排骨偏瘦 食落去唔会好肥🙆🏻♀️碧玉鸽皇 $38一只细细地嘅鸽烧左黎食 所以佢嘅皮好脆 肉质都唔鞋 虽然咬落去有啲油 但系整体都好味😋丝袜奶茶 $39呢个奶茶好好饮!饮落去口感好滑😍而且唔太甜 又好重奶茶香味🥰枝装豆浆 $23豆浆饮落去甜甜地 奶味都岀 但系小编私心奶茶多啲🤣另外老板仲请咗我哋食红豆沙🙈 红豆沙食落去有陈皮味 仲有一啲红豆粒😆 食落有沙沙口感✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎综合食评📝外观:★ ★ ★ ★ ☆回头率:★ ★ ★ ★ ☆抵食指数:★ ★ ★ ★ ☆✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
早几日咁啱喺尖沙咀𠮶边做完嘢 就同朋友一齐去食
佢哋餐厅系5楼 一出lift就见到呢个大大嘅牌
餐厅入面嘅环境都几大 装修好中式
我哋就叫咗:
麻辣牛肉丁面 $79
有唔少牛肉丁 而且食落去肉质软淋😝
面嘅口感系台湾𠮶款牛肉面嘅款 比较粗身少少 口感唔错!
麻辣牛肉丁面
四川排骨担担面 $72